to page
Meny

Föreställningen

 

Vad händer när du rör dig på ett vis som du inte har gjort förut eller hälsar på en vän på ett annorlunda sätt? Koreografin utforskar världen genom rörelse och undersöker hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner. I Koreografin kan du aldrig göra eller vara fel på något sätt, allt blir rätt!

Koreografin är en interaktiv föreställning som bygger på publikens medverkan. Alla i publiken får ett par hörlurar och i dem guidar en röst som säger hur de ska röra sig, förhålla sig till sin egen kropp och relatera till varandra. Det är med andra ord inga dansare eller skådespelare med i föreställningen, utan det är publiken som skapar Koreografin tillsammans. 

I den översatta Koreografin kan varje person i publiken själv välja om den vill genomföra föreställningen på arabiska, dari, engelska, pashto, persiska, ryska, somaliska, sorani, svenska eller turkiska. Oavsett språk kan alla delta tillsammans och lyssna till samma instruktioner.

 

Praktisk information om föreställningen

Målgrupp: Årskurs 4-9, gymnasiet, familjeföreställning från 7 år.
Speltid: ca 40 minuter.
Publikantal: 16 personer.
Språk: arabiska, dari, engelska, pashto, persiska, ryska, somaliska, sorani, svenska och turkiska.

Länk till utbudsblad

 

Foto: Rebecka Holmström

Press

En dansupplevelse på tio språk – Pedagogiska Magasinet 2019
”I dansföreställningen Koreografin är det publiken som är showen. Så på med hörlurarna och låt rösten guida. Och här finns bara en regel: att det inte finns några regler. Varje kropp har en egen koreografi. Hur ser just din koreografi ut?”

I dansen möts de över språkbarriärer – Syre 2019
”Genom lurarna är du ganska innesluten i din egen värld men snart uppmanas du att använda dig av rekvisita och att interagera med de andra deltagarna. Du blir tvungen att lyfta blicken för att hitta någon att ställa dig rygg mot rygg med. Av tejpen som ligger i ett hörn börjar några göra ett sicksackmönster på golvet.”

Koreografi där allt blir rätt – Västerbottens-Kuriren 2017
”Grundläggande är det egna valet, varje instruktion är frivillig att göra. [Med den] inledande försäkran om att ”allt blir rätt i koreografin” skapas den stadiga grund som krävs för att våga upptäcka både de inre konflikterna och fälten av spänning, men också den sprittande glädjen och gemenskapen som uppstår under aktens halvtimme.”

 

Vill du boka Koreografin eller veta mer?

Maila info@koreografin.se eller ring 073-067 88 58.

 

Provlyssna!

Klicka på hörluren för att lyssna på ett smakprov av Koreografin på svenska.

Listen here, Lyssna här