to page
Meny

För skolor

Vi kommer gärna till er skola och spelar Koreografin. Föreställningen passar från årskurs 4 till 9 och gymnasiet. Många gånger går det att finansiera föreställningar genom Skapande skola. Prata med din rektor och se hur er skola kan gå tillväga för att söka stöd för Skapande skola. På den här sidan har vi samlat all den information ni behöver för att boka.

.

Hur fungerar föreställningen?

Koreografin är en deltagarbaserad föreställning. Det betyder att publiken deltar genom att lyssna på en röst i hörlurar. Det är bara den deltagande publiken som är i rummet, det är inga dansare eller skådespelare med i föreställningen och det finns ingen annan som tittar på.

  • Föreställningen görs i halvklass med max 16 personer i taget.
  • Föreställningen är ungefär 60 min inklusive introduktion och eftersnack.
  • Föreställningen kräver inga förkunskaper, alla kan vara med!
  • Föreställningen finns på arabiska, dari, engelska, finska, kurdiska (sorani), meänkieli, nordsamiska, norska, pashto, persiska, romani (arli), ryska, somaliska, spanska, svenska, sydsamiska, thailändska, turkiska och tyska och varje elev väljer själv anonymt vilket språk den vill lyssna till i hörlurarna.

.

Vilken typ av rum behövs?

Koreografi kan spela i exempelvis en gymnastiksal, en aula, en blackbox eller ett större rörelserum och kräver ingen avancerad teknisk utrustning. 

  • Rummet ska ha en fri golvyta på minst 9×9 meter och en takhöjd på ca 3 meter.
  • Rummet ska gå att mörklägga.
  • Rummet ska helst ha tillgång till 3FAS el 1 x 16A.
  • Det behöver finnas 16 stycken stolar i rummet.

.

Komplettera med workshop

Som komplement till föreställningen går det bra att boka en rörelseworkshop som ena halvan av klassen deltar i medan andra halvan gör Koreografin. Workshopen bygger på samarbete och att lösa problem tillsammans.

.

Lärarhandledning

För dig som är lärare och har elever som ska delta i Koreografin, läs denna lärarhandledning innan! Vill du arbeta vidare med föreställningen efteråt finns också förslag på uppföljande frågor.

Lärarhandledning

.

Vill du boka Koreografin eller veta mer?

Maila info@koreografin.se eller ring 0730678858.

För alla skolor i Stockholms Stad finns möjlighet att boka Koreografin genom Kulan där varje elev får en kulanpremie/rabatt.

Boka via Kulan

.

Fotograf: Rebecka Holmström