to page
Meny

Skola

Koreografin har turnérat på skolor runt om i Sverige sedan 2016 och mött över 4000 elever. Under våra första år ute på turné fanns Koreografin bara på svenska, vilket gjorde att många elever inte kunde delta. Därför har föreställningen nu översatts till ytterligare 9 språk så att fler ska kunna delta på lika villkor. Koreografin går från och med höstterminen 2019 att uppleva på 10 språk simultant!

Foto: Rebecka Holmström


Koreografin
är en deltagarbaserad föreställning. Det betyder att publiken deltar genom att lyssna på en röst i hörlurar. Det är bara den deltagande publiken som är i rummet, det är inga dansare eller skådespelare med i föreställningen och det finns ingen annan som tittar på.

  • Föreställningen görs i halvklass med max 16 personer i taget.
  • Föreställningen är ungefär 45 min lång.
  • Föreställningen kräver inga förkunskaper, alla kan vara med!
  • Föreställningen finns på arabiska, dari, engelska, pashto, persiska, ryska, somaliska, sorani, svenska och turkiska och varje elev väljer själv anonymt vilket språk hen vill lyssna till i hörlurarna.

Komplettera med workshop

Som komplement till föreställningen går det bra att boka en rörelseworkshop som ena halvan av klassen deltar i medan andra halvan gör Koreografin. Workshopen bygger på samarbete och att lösa problem tillsammans.

 

Lärarhandledning

För dig som är lärare och har elever som ska delta i Koreografin, läs denna lärarhandledning innan! Vill du arbeta vidare med föreställningen efteråt finns också förslag på uppföljande frågor.

Länk till Lärarhandledning

 

Vill du boka Koreografin eller veta mer?

Om du är intresserad av att Koreografin ska komma till din skola går det många gånger att finansiera genom Skapande skola-medel. Prata med din rektor och se hur er skola kan gå tillväga för att söka stöd för Skapande skola. Hör gärna av er till oss så hjälper vi till med den informationen som behövs för en ansökan. Maila info@koreografin.se eller ring 0730678858.

För alla skolor i Stockholms stad finns subventionssystemet Kulan där varje elev får en kulanpremie.

Boka via Kulan

Foto: Rebecka Holmström