to page
Meny

Om oss

Johanssons pelargoner och dans är ett danskollektiv och en ideell förening som skapar lekfull, normkreativ och utmanande scenkonst för barn och unga. Vi arbetar för en mer inkluderande scenkonst och för alla barn och unga ska ha en självklar plats i samhälle och kulturliv.

Johanssons pelargoner och dans bildades 2009 av en grupp studenter i danspedagogik vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm. Under åren har kollektivet utvecklats till en ledande aktör inom normkritisk scenkonst och danspedagogik för unga.

Den pedagogiska kompetensen är en kärna i verksamheten och utgör en viktig del i mötet med barn och unga och deras tankar om dans. Genom ett nyfiket förhållningssätt ger vi utrymme och tillåtelse för dem vi möter att själva tänka och bestämma. Vi hoppas därigenom öppna upp för nya idéer och tolkningar och ge en möjlighet att se bortom den konventionella uppfattningen om vad dans är och får vara.

För mer information om Johanssons pelargoner och dans, besök www.pelargonerochdans.se

 

Projektmedarbetare

ANNA HAGLUND
kompositör och konstnärlig ledare

Anna är ljuddesigner och kompositör med examen i ljuddesign från Stockholms Dramatiska Högskola, och har tidigare studerat litteraturvetenskap, genusvetenskap och musik. Sedan sin examen 2013 har hon anlitats flitigt på teatrar som Dramaten, Riksteatern, Malmö Stadsteater och Teater Galeasen.
anna@koreografin.se

ANNICA STYRKE
koreograf och konstnärlig ledare

Annica är projektledare, koreograf, dansare och danspedagog. Hon har en lärarexamen i dans från Dans- och Cirkushögskolan samt vidarestudier inom genusvetenskap, barnkultur och teatervetenskap. Annica är också verksamhetsledare för organisationen UTMANA som arbetar med dans och jämställdhet med fokus på utbildning och pedagogik, samt en av grundarna av Johanssons pelargoner och dans.
annica@koreografin.se

KARIN WIKLUND
koreograf och konstnärlig ledare

Karin är projektledare, danspedagog, koreograf och dansare. Hon är utbildad lärare i dans med examen från Dans- och Cirkushögskolan samt är vidareutbildad inom normkritisk pedagogik. Karin är en av grundarna av danskollektivet Johanssons pelargoner och dans samt verksamhetsledare för kulturverksamheten UTMANA som arbetar med förändringsarbete genom danspedagogik.
karin@koreografin.se

Foto: Rebecka Holmström

Fr. v Karin Wiklund, Annica Styrke och Anna Haglund.