to page
Meny

Om oss

Johanssons pelargoner och dans är en scenkonstgrupp som gillar det breda, snälla och intuitiva. Vi skapar scenkonst där publiken görs delaktig och där fokus ligger på den kroppsliga erfarenheten hos de som deltar.  Vårt arbete riktar sig oftast mot barn och unga och vi har ett stort intresse för det pedagogiska mötet, oavsett målgrupp. Sedan 2009 håller vi i workshops, turnerar, föreläser och driver projekt. Vi som grundat och arbetar med Johanssons pelargoner och dans är danspedagoger, koreografer, och dansare.

För mer information om Johanssons pelargoner och dans, besök www.pelargonerochdans.se

 

Projektmedarbetare

Foto: Tomas Gunnarsson

ANNA HAGLUND
Projektledare och kompositör

Anna är ljuddesigner och kompositör med examen i ljuddesign från Stockholms Dramatiska Högskola, och har tidigare studerat litteraturvetenskap, genusvetenskap och musik. Sedan sin examen 2013 har hon anlitats flitigt på teatrar som Dramaten, Riksteatern, Malmö Stadsteater och Teater Galeasen.
anna@koreografin.se

 

 

Foto: Tomas Gunnarsson

ANNICA STYRKE
Projektledare och koreograf

Annica är koreograf, dansare, danspedagog och scenkonstproducent. Hon har en lärarexamen i dans från Dans- och Cirkushögskolan samt är utbildad inom bland annat genusvetenskap. Annica är en av verksamhetsledarna för Johanssons pelargoner och dans.
annica@koreografin.se

 

 

Foto: Tomas Gunnarsson

KARIN WIKLUND
Projektledare och koreograf

Karin är projektledare, danspedagog, koreograf och dansare. Hon är utbildad lärare i dans med examen från Dans- och Cirkushögskolan samt är vidareutbildad inom normkritisk pedagogik. Karin är en av verksamhetsledarna för danskollektivet Johanssons pelargoner och dans.
karin@koreografin.se

 

 

Från vänster Karin Wiklund, Anna Haglund och Annica Styrke. Foto: Tomas Gunnarsson